fredag 26. september 2008

Kvinnelige grundere i kreative næringer


Bladet Henne skal kåre årets kvinnelige grunder, og ringte meg for tips om gode kandidater. Et krav var at de skulle være under 45 år. Interessant nok gjorde det siste kriteriet at mange kvinnelige IT-grundere falt ut (som Hege Skryseth, Ingvild Myhre og Grethe Viksaas).
Heldigvis har vi en ny og voksende næring - den kreative næringen - hvor vi finner stadig flere kvinner som grunder selskap. To av dem sitter i Abelias kreative råd, og er meget spennende kandidater; Hedda Høiness i designselskapet Sukker og Hanne Lindbæk i ergo;ego som tilbyr teaterkompetanse til næringslivet. To andre Abelia medlemmer med kvinnelige grundere som jeg anbefalte er Gap the Mind og Lærelyst. Begge selskapene har hatt tilhold i inkubatoren Ikada som nå dessverre er lagt ned.

4 kommentarer:

Even Gran sa...

Litt kjipt at man ikke kvalifiserer som "kvinnelig gründer" med mindre man er under 45 år.

Er ikke det litt diskriminerende, egentlig?

even :-)

PS: Gratulerer med ny blogg, Hilde!

Hilde Widerøe Wibe sa...

Det var faktisk målgruppen til Henne som satte begrensningen... 30-40 åringer var visst ikke veldig opptatt av gamle grundere - selv om de var kvinner. Jeg fikk nå i hvert fall skrytt av dem her :-)

Even Gran sa...

Det er fint at Henne fokuserer på kvinnelige gründere. Flott.

Men jeg synes det er problematisk at de sier at de skal kåre "årets kvinnelige gründer", når det i realiteten er "årets kvinnelige gründer under 45 år" de skal kåre.

Hadde jeg vært kvinnelig gründer over 45 (f.eks. en av de du nevner), så hadde jeg blitt ganske sur.

Jeg synes dette er diskriminering på samme måte som om Abelia skulle kåre "årets ansatte", og så var det bare menn som kunne vinne.

Skjønner at målgruppa til Henne er under 45, men de kan ikke gi seg ut for å kåre "årets kvinnelige gründer", og så diske alle over 45 i utgangspunktet.

even :-)

Hilde Widerøe Wibe sa...

Den kreative næringen ser ut til å være vinneren her. I hvert fall to av mine kandidater; Hanne fra ErgoEgo og Hedda fra Sukker er to av finalistene. De vil bli intervjuet av Henne snart. Moro.