fredag 26. september 2008

Obama for president

De fleste norske medier heier på Obama - spørsmålet er om de da klarer å ha en objektiv fremstilling av den amerikanske valgkampen. Eller om alle nordmenn kommer til å bli like overrasket over at McCain vinner, som vi var for 8 år siden over at Bush vant.

Mitt hjerte sier Obama og min hjerne sier McCain. Amerikanerne flest bor hverken på østkysten eller vestkysten. De er grunnleggende tradisjonelle og kristne. Den norske folkesjela kan ikke brukes som briller til å forstå amerikanernes valg.

Jeg tror det må skje noe ekstraordinært, for eksempel at McCains helse svikter alvorlig, for at Obama skal kunne bli den neste amerikanske presidenten. Kanskje, bare kanskje, er den amerikanske økonomiske krisen dette ekstraordinære som kan endre den politiske vinden. McCain har enda ikke vist den nødvendige innlevelsen ovenfor hva den jevne amerikaneren gjennomgår. Og det som verre er - han har enda ikke vist at han er mannen som skal kunne løse det problemet som angår absolutt alle amerikanere.

Kanskje er den neste amerikanske presidenten Obama. Selv har jeg veddet en flaske champagne på at McCain vinner, og det er ingen flaske champagne jeg vil bli mer glad over å tape enn denne.

2 kommentarer:

Liv Freihow sa...

Godt sagt, Hilde. Sterkt engasjement fargelegger dessverre det som burde vært en mer objektiv norsk presse - MEN det er også deilig å se at politikk virkelig kan engasjere så sterkt! Her i familien har vi veddet god vin på Obama - og jeg håper jeg inderlig at de står på bordet hos oss i november :)

Hege Y. Melhus sa...

Kloke betraktninger, Hilde. Håper du taper champagnen, men frykter også at hjernen din har rett. Blir et spennende valg.

Liker veldig godt bloggen din - blir spennende å følge :)