Jeg synes det er interessant å studere og diskutere adferd og deltagelse på ulike nettsamfunn. Hva bruker vi tiden på, hva er viktig for oss, hva får vi ut av det - og på bekostning av hva? Nettsamfunn har også blitt et yndet studieobjekt for stadig flere forskere. Det er få av de som har noe nytt og spenstig å komme med for å beskrive oss sosiale nett-brukere. Noe som vi ikke visste om selv.
Nå kommer de mer sensasjonsrettede forskerne på banen. Noen amerikanske forskere har kommet fram til at profilen din på nettstedet Facebook kan fortelle noe om hvor narsissistisk du er.
I samme artikkel tar Berit Skog ved NTNU og avdramatiserer bildet noe. Hun synes ordet narssistisk gir en negativ assosiasjon. Hun peker på at: "Normene for å eksponere seg selv har forandret seg. Dette er mer godtatt i yngre generasjoner, og er så vanlig at alle gjør det. Den nye teknologien har fasilitetene som muliggjør det."
Jeg er på facebook, Linkedin, Plaxo og har egen blogg. Og jeg føler meg ikke spesielt narssistisk. Jeg ser flere av disse kanalene som en sosial arena, hvor jeg kan holde kontakt med venner og bekjente. Og dele tanker og ideer. Hva handler det om for deg
2 kommentarer:
Du trenger jo ikke være selvopptatt for å være inne på facebook og bruke det som en sosial arena. Det er jo en fin mulighet for å holde seg litt ajour med hva andre kjente driver med. Men når folk ikke kan gå på do uten å oppdatere statusfeltet sitt, og har lagt ut testene "Hvilket dyr er jeg" Hvilken sjokolade er jeg" "Hvem er jeg i Seinfeldt" osv begynner det kanskje å nærme seg grensa for narssisisme. Eller spam på newsfeeden...
Bra kommentar Petter - enig.
Legg inn en kommentar