tirsdag 7. oktober 2008

Blogging i verden og i Norge

En global undersøkelse viser at det kommer 900.000 ferske innlegg i døgnet skriver Kampanje. I både USA og Asia har bloggerne blitt en høyst sentral del av mediebildet. Under de amerikanske partienes landsmøter rigget Google opp egne pressesenter for bloggerne, med plass til de omkring 500 akkrediterte bloggerne. Les også: Varter opp bloggerne

En tredel av alle amerikanske kvinner leser eller skriver blogg. Det bør bekymre tv-stasjonene, mener bloggeier. Enig sier denne bloggeren - det er TV'en som taper i konkurransen om min tid.

Også norske bloggere kan både få og ta en mer aktiv rolle i det norske mediebildet - se min egen sak under om media oppe til debatt.

En undersøksøkelse fra søkemotorselskapet Technocrati viser at den globale bloggingen skjer i et ekstremt tempo. I gjennomsnitt registrerer selskapet 900.000 blogginnlegg i døgnet. Det tilsvarer 10 blogger i sekundet, døgnet rundt, skriver Computerworld Danmark.
Ifølge Technocrati fanger den voksende bloggsfæren også opp stadig mer reklamekroner. Hver av bloggene omsetter i snitt for 6.000 dollar i året, uavhengig av lesertall. De bloggene som har minst 100.000 månedlige lesere har en årsomsetning på 75.000 dollar. Med et slikt reklamesalg er det fullt mulig å leve av å skrive blogger. Kanskje ikke like aktuelt i Norge enda...

Ingen kommentarer: